Brug din iPhone eller iPad som scanner

by admin 19

Man finder en Multi-Printer i de fleste hjem i dag, som både kan bruges til udprintning, kopimaskine, og som scanner. Jeg har tit brugt min Canon printer til at scanne et dokument som jeg gerne ville gemme, eller som skulle sendes videre til andre. Der er bare det problem, at man både skal tænde for computer og printer.

Med de kamera der sidder på de nyere iPhone og iPad, så kan der faktisk opnås et ret godt resultat når man bruger dem som scanner – altså tager et billede af dokumentet. Det eneste man lige skal være opmærksom på er, at man ikke som udgangspunkt bør bruge blitz til dokumenter! Læg heller dokumentet under noget god belysning, som f.eks ved køkkenbordet, eller under en lampe.

Scanner-1-130214

Jeg har samlet nogle gode scanner apps, som jeg selv har testet, men vil ikke at komme ind på detaljer, plusser og minusser, samt alle de funktioner de har, for det kan forvirre mere end det gavner dig som læser.

Det primære ved disse apps er at de tager et billede af dokumentet (det kan også være et uddrag fra et blad, magasin, bog osv), og konverter det til enten JPG (billede) eller PDF-dokument. Specielt det sidste format er meget benyttet når man skal sende dokumenter til andre via mail.

Flere af disse apps kan endda scanne teksten, og frigive den med OCR teknologi. Det er ret nyttigt hvis man bare skal bruge lidt at teksten til at videresende i en besked/mail.

Scanner apps

TinyScan-130214

TinyScan – findes også i en Pro-udgave

Hent i App Store

 

Prizmo-130214

Prizmo – med “text-to-speech” og oversættelse

Hent i App Store

 

Scanner-Pro-130214

Scanner Pro – med mange gode funktioner

Hent i App Store

 

JetScanner-130214

JetScanner – finder selv kanten på dokumentet

Hent i App Store

 

CamScanner-130214

CamScanner – findes også i en pro-udgave

Hent i App Store

Comments (19)

 1. Fedt, så lærte man noget nyt.
  Super nyttigt for mig.
  Tak

 2. Sjovt du skriver man ikke skal bruge blitz.
  I TinyScan Appen anbefaler de lige præcis, at man skal bruge blitz når man skal “scanne” almindelige dokumenter.
  Skal selvfølgelig ikke bruge blitz hvis det er et glossy magasin/billede der skal scannes.

 3. Jeg synes bare billedet bliver for lyst med blitz, fordi afstanden er så kort.

 4. Okay.
  Har lige købt TinyScan Pro. Virker perfekt. Ryger fluks i DropBox som PDF – smart & nemt.
  Som standard er blitzen slået til når man skal “scanne”, men man kan selvfølgelig bare slå den fra.
  Har lige scannet et almindeligt A4 dokument – sort skrift på hvid baggrund. Det bedste resultat (efter min smag) blev det med blitz vs det taget under en lampe, men jeg tror det vil være helt perfekt i dagslys, uden nogen form for kunstige lyskilder.

 5. Kan ikke helt se hvorfor man skal investere i en scanner?? Når man bare kan tage et helt almindeligt FOTO??

 6. Disse scanner apps konvertere dit dokument til PDF..

 7. “Scanneren” bruger (OCR) tekst genkendelse, og aflæser der for det der er på et billed og omsætter det til alm tekst som blir vist i et dokument. Der for kan du også bare tage et alm billed fra galleriet og aflæse.

 8. Der er iøvrigt ik rigtig til at finde en “scanner”/OCR som virker 100%, jeg har afprøvet omkring 40-50 stykker/versioner, uden at finde finde en som gør arbejdet som det burde… Dyr fornøjelse :/ og mange erfaring “fattigere” …..

 9. Det er korrekt at man kan bruge et billede fra Fotos, men indlægget handler om at “scanne” tekst.

 10. Jeg tror at du får det svært ved at finde en app til 32 kroner, der fungerer som en rigtig scanner til 1.500.

 11. Kan vi ikke lokke folk til at skrive hvilken af de anmeldte der findes bedst??

 12. Jeg anbefaler både CamScanner og DocScanner

 13. Jamen Bo, det er IKKE en scanner uanset hvordan du vender og drejer det 🙂 den tager et billed….

 14. Jeg synes du er lidt firkantet … men lad det nu ligge!

 15. Selvfølgelig er det ikke en “rigtig” scanner, men blot et billede der bliver brugt. Som Bo nævner, er hele fidusen, at billedet bliver konverteret om til en PDF fil, og kan efterfølgende (automatisk hvis det ønskes) uploades til f.eks. DropBox ……………….. dét er sgu’ da smart (-;

  Selve kvaliteten af de forskellige “scanner” Apps kan jeg ikke se den store forskel på, men personligt foretrækker jeg TinyScan, da jeg synes den er mest overskuelig/nemmest at bruge.

  Gid tråde som denne, var i det udmærkede forum i stedet for. Kunne man ikke have nyheden på forsiden (og i forum) som nu, og så kun give mulighed for kommentarer på forum?
  Blot en tanke.

 16. Firkantet men rigtigt, eftersom som det INTET har med scan at gøre, men OCR som er tekst genkendelse, scan gir ikke forkerte stavelser og ombytning af tal og bogstaver som OCR gør 🙂 .

  Jeg kan så fortælle dig at der er meget stor forskel på de forskellige OCR apps, selv om de næsten alle arbejder ud fra samme måde, så er der af mystiske grunde virkelig stor forskel. Jeg vil sige det er alt efter hvilken type man vil overføre til et dokument, nogle egner sig bedst til tekst og billed, nogle kun tekst, og andre virker næsten kun hvis skrift typen er ariel 🙂 .
  Så det er næsten som at vinde i lotto at finde en der virker ordenlig 🙂

 17. Der er intet ondt i ordet “firkantet”, jeg mener bare at du bør være tilfreds med de muligheder man nu en gang har på en iPhone eller iPad. Jeg syntes det er fint at man kan åbne en app, tage et billede, som kan sendes videre som PDF. Det er hele pointen med dette indlæg, og nogle apps tilbyder OCR – hvilket ikke er det bedste jeg har set, men ok i flere tilfælde. 🙂

 18. Hej
  Kan én af jer, hjælpe mig ?

  Jeg er bestemt ikke god til elektronik 🙁
  Men der hvor jeg i perioder er vikar, vil de have timesedler, med posten eller via pdf fil som scannes ind og sendes ….

  Jeg aner ikke hvilken der er bedst – den skal bare være nem at bruge og allerhelst på Dansk … 😉

  Py ha – jeg venter spændt på svar…
  Mange tak Hanne

 19. Hej Hanne,

  Du får svært ved at finde en på dansk, og det er også ret svært at udvælge én app der bare er den bedste – og letteste at benytte. Jeg bruger selv en her: https://itunes.apple.com/dk/app/id366791896?mt=8&affId=1720307

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>