Betaler du for meget i mobil-abonnement?

by admin 16

Vi alle betaler hver måned et beløb for at kunne ringe, sende beskeder og bruge internettet på vores iPhone…det er der ingen vej udenom! Men spørgsmålet er nok mere: betaler vi for meget? Er der et andet teleselskab der kan leverer samme kvalitet og kvantitet til et billigere abonnement? Til disse spørgsmål kan der kun svares JA!

Men hvad er det så der holder os fra at skifte? Jo, den første meget vigtige faktor er tillid. Vi ser andre (familie, venner, kollegaer osv) bruge et selskab, og så tænker vi: “det må være godt og sikkert, så det benytter jeg også!”. En anden faktor er også, at når man er landet hos et teleselskab og der ikke har været problemer, så hænger man ligesom fast og er “tilfreds”.

Den tredje faktor kunne også være, at man stirrer sig blind på et behov der faktisk ikke er til stede. Det kunne f.eks være et teleselskab der tilbyder en pakkeløsning med 10 timers taletid, fri sms/mms og 15 GB data. Dette lyder ret godt, og det er sikkert de færreste der modtager en ekstra regning, men hvad nu hvis man kun taler 3-4 timer om måneden, sender 1-2 sms beskeder om dagen og ingen mms, og faktisk er i nærheden af en Wi-Fi forbindelse de fleste gange der surfes på internettet?

Nu skal jeg ikke sidde her og “pudse min glorie”, for jeg har haft det samme teleselskab (Telia) i over 6 år nu. Jeg har mange gange overvejet at flytte, men er nok en af dem der hænger fast!

Hvis du går og overvejer at skifte teleselskab, så skal du kigge på nogle vigtige faktorer:

 

1. Hvor godt dækker de i hele Danmark? Hvad med deres 3G dækning?

2. Har du brug for de pakkeløsninger det pågældende teleselskab tilbyder?

3. Giver de dig mulighed for løbende at skifte abonnement uden ekstra beregning?

4. Skal du måske springe helt over abonnementer, og i stedet bruge et “taletidskort”?


Uanset dit personlige behov, så skal du tænke dig godt om! Undlad at lade dig forføre af de store teleselskaber, og se på de små som ligeværdige udbyder hvor den personlige service måske er lidt begrænset, men hvor kvaliteten er den samme…og måske bedre!

BilligMobilabonnement har lavet en webside, hvor du rimelig let kan få et overblik over mulighederne og nogle priser. Det “sjove” for mit vedkommende og Telia er, at det selskab ligger nederst på listen…

Har du eventuelt nogle positive og negative erfaringer med teleselskaber, som du gerne vil dele med andre? Så skriv venligst en kommentar.

 


Comments (16)

 1. Jeg har prøvet de fleste selskaber, og er endt op med CBB som dækker mine telefon behov, som ikke er ret store. Jeg forstår ikke folk er så vilde efter de pakker med 2, 5 og 10 timers tale, jeg mener selv at man hurtigt kommer til at betale for noget man ikke bruger, og det er ikke lige mig. Jeg selv betaler kun for det jeg taler og ikke andet…

 2. Jeg har prøvet faktisk alle selvskaber. TDC, Sonofon (Telenor) 3
  Telia.
  Jeg bor I midt område i Ringkøbing/ Skjern og har fundet ud af at bedste dækning ( min mening ) er TDC.
  Jeg gider ikke have nogen overraskelser hver måned på min regning, så jeg har valgt Telmore!
  230,- hver måned. det er til at komme til. Jeg har 10 timers pakken med telmore til telmore.
  Telmore oplever jeg har verdens klasse service.

 3. Har haft 3 i starten, men hold da op hvor er de dyre og deres 3G dækning dårlig. Fatter ik hvordan de kan ha vundet priser på det. Har nu Telmore taletid, da jeg ik snakker eller sms’er så meget. Og så betaler jeg 49,- for 1 GB forbrug.

 4. Dejligt med noget input – håber at der er flere der byder ind!? 🙂

 5. 3 har super dækning – hvis du bor i en stor by… Bor du over på West coast som jeg, får du max 30-40% udbytte…

 6. Det er vel generelt ikke det store problem med dækning i de fleste byer. Jeg havde dog en negativ oplevelse i et stort og velkendt sommerhusområde lige uden for Ebeltoft, hvor jeg have 2-3 streger på signalet og ingen 3G dækning, og en som benytter Telenor havde max. 1 streg på signalet…ikke godt nok! 🙂

 7. Jeg har onfone. Er rigtigt glad for det. Jeg har 10 timer /fri SMS & MMS plus 1gb data. TDC har opkøbt onfone. Nu køre det på TDC s net. Jeg er meget glad for onfone 😉

 8. Har brugt TDC, Telia og de senere år, 3 (nu skiftet til oister, stadig 3’s net).

  Jeg har klart bedst oplevelser med 3. Det er primært brug i Nordjylland / Himmerland.
  Dog med en del brug i midtjylland (karup), samt sønderjylland (Oksbøl mm.)

  Og har ikke oplevet at andre har 3G support hvor jeg ikke har haft det.

 9. Hvordan er jeres erfaringer med 3G-netværket, generelt hos de forskellige teleselskaber?

 10. Jeg har skiftet fra Telia til CBB mobil og sparer nu over 300- pr mrd. Så det er fedt… Men er spændt på CBB’s 3G dækning..

 11. 3 har en skidt dækning i København og der hvor det er godt kan det lige pludselig miste dækning. Telmore kører bare super.

 12. Syntes så ikke sitet er ret godt. Det er blot en liste over de forskellige abonnementer. Kunne være smart, hvis man kunne taste sit forbrug ud, og den så kunne beregne hvilket abonnement der var det bedste til en.

  Ved at der til android, findes en app, der holder øje med hvor meget man bruger hver måned, og så finder det rigtige til en.

 13. Min erfaring med “3” er at de har ret god 3G dækning med pæn hastighed. Men i praksis er det det eneste selskab jeg har prøver (Telmore, Telia, Telenor) hvor min iPhone adskillige gange om dagen er helt uden signal (“Søger…”). Ganske vist kun i 20-30 sekunder af gangen men nok til at miste opkald.

  Jeg tror det er problemer med 3G-GSM roamingen da “3” jo ikke har deres eget GSM net.

  Og min kammerat oplevet fuldstændigt det samme så det et ikke bare telefonen det er galt med.

 14. Er skiftet fra Tela, 50 timer, fri SMS,MMS og data for 500+ opkaldsafgift til Telenor, får det samme, bare til 299 og ingen opkaldsafgift. Har en meget ringe 3G dækning i Hørsholm hos Telenor.

  Har stadig min anden iPhone hos Telia, men syntes også deres dækning er ringe ..

 15. Kan man ikke generelt sige, at de fleste teleselskaber ikke har løst opgaven med god dækning af 3G-netværk i Danmark? Alle de nye smartphones, herunder iPhone, benytter denne teknologi, og når man en gang imellem er så heldig at være på 3G i fuld hastighed, – så er det en fornøjelse…ellers ikke! 🙂

 16. Hvis man lige har købt en mobil hos 3.dk med abonnement kan man ikke bytte den , kan man gøre noget ved det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>