Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/iphonecafe.dk/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
Begynder tips! - iPhonecafe

Selvom iPhone har været tilgængelig på det danske marked en del år nu, så kommer der stadig nye brugere til. For mange er det en fantastisk oplevelse at benytte iPhone eller iPad første gang, og se det flotte display med de farverige ikoner.

Men når man har kigget på menuer, Safari, og indstillet en ringetone, alarm, vejret, så går mange sikkert i stå når de begynder at kigge på App Store første gang. Hvor skal man starte, og hvilke apps er et must og ikke mindst nyttige? Hvis du er ny bruger af en iPhone eller iPad, så kan denne guide være et godt udgangspunkt!

 

iPhone5-mac-310813

 

Ud over masser af god underholdning i form af spil, så bruger rigtig mange deres iPhone og iPad til det sociale netværk, nyheder, viden, nyttige apps, og ikke mindst til at tage foto og optage videoer. Men da der findes rigtig mange apps i App Store, så er det lidt som at lede efter en “nål i en høstak”. Det kan hurtigt kan blive en dyr affære, hvis man bare prøver sig frem. Mange apps ligner til en forveksling hinanden, men der er altid nogle der klare opgaven væsentlig bedre.

Derfor vil jeg anbefale dig at starte med nogle af de nævnte apps i denne guide, og selvfølgelig selv gå på opdagelse i App Store! Jeg har valgt ikke at lave guider til opsætning af iTunes, Mail konti m.fl, da det vil blive for omfattende!

 

Nyheder!

Efter Google har lukket deres Nyhedslæser, så må man finde andre veje. Et godt alternativ er Feedly, som er let at komme i gang med, og som i øvrigt er gratis. Opret en Feedly konto her, og efterfølgende skal du hente denne iOS app, og logge ind med dine Feedly oplysninger:

Reeder er en fantastisk RSS-læser, som er overskuelig, og alligevel med en masse gode features. Jeg bruger selv denne applikation flere gange dagligt.

 

Socialt netværk

Det er ikke kun på computeren at vi bruger det sociale netværk, nu kan vi tage det med overalt. Facebook, MySpace, Twitter er nogle af de tjenester der bliver brugt af rigtig mange brugere verden over.

Facebook kender alle, og mange bruger den til daglig kommunikation med familie, venner, kollegaer m.fl. Facebook er vel en slags dagbog for de fleste, et sted hvor man kan ytre sin mening, vise billeder fra ferien eller lave aftaler med vennerne. Med det gode kamera som iPhone 4 er i besiddelse af, kan du let tage nogle billeder, optage en video, og derefter uploade det til din Facebook konto, så du kan dele dine oplevelser med andre når de faktisk sker! Med tillægs-applikationen iLoader er det blevet endnu lettere og hurtigere at uploade en masse billeder på én gang.

Myspace er et godt sted at følge en masse nye bands og spændende artister. Du kan selvfølgelig også bruge din profil til at kommunikere med dine venner og en masse brugere rundt omkring i verden. Myspace er et fint alternativ til Facebook, og er ganske gratis at benytte.

Twitter er lidt “halen” mellem 2 ben (Facebook og Myspace), da denne tjeneste primært koncentrere sig om korte beskeder, og nyheder som er helt dugfriske. Du kan bruge det sammen med vennerne, du kan følge en masse kendte mennesker som løbende skriver om alt muligt, og du kan f.eks følge en nyhedsblog som iPhoneCafe.dk der har en automatisk Twitter konto. Jeg vil også anbefale dig at kigge på Tweetings!

Skype eller Viber kan du bruge til at ringe gratis via en trådløs (WiFi) forbindelse eller på 3G netværket, og sende tekstbeskeder til andre brugere i hele verden! Det er let at oprette dig, og du skal ikke gennem en masse installationer m.m.

Windows Live Messenger kender du sikkert fra computeren, og det kan du naturligvis også bruge på din iPhone. Det eneste det kræver er at du oprette en Windows Live konto, så du har en brugernavn andre kan finde dig via. Hvis du ikke kender til Messenger, så er det et chat-program som fungerer over EDGE, 3G og WiFi forbindelse. Du kan også sende og modtage billeder og filer med Messenger.

Facebook-like-310813

 

Musik, film, tv og media

Med standard applikationen iPod kan du høre den musik du har overført via iTunes på computeren og se dine film. Men hvad med at lytte til radio, og se film du har rippet med danske undertekster?

TuneIn Radio Pro er en af de radio applikationer jeg varmt kan anbefale dig. Både fordi kvaliteten er i top, og så er det relativt let at finde ud af. Et godt alternativ kunne være Wunder Radio.

YouSee har lavet en udmærket TV-guide, hvor du let kan opsætte de kanaler du gerne vil se. Det smarte er udover den overskuelige TV-guide, at du kan få advarsler inden din film eller program starter.

Hvis du er til film, så bør du også hente IMDb (Internet Movie Database) hvor du kan læse alt om film, skuespiller og se trailers. Jeg vil også anbefale dig at hente Filmtrailer, som er på dansk og hvor du gratis kan downloade trailers og se dem på et senere tidspunkt.

Har du film til at ligge på din computer harddisk er der ingen grund til at overføre dem til din iPhone, med mindre du skal have dem med. For med en applikation Air Video kan du streame dine film med undertekster direkte via en trådløs forbindelse i huset til din iPhone.

Har du brug for at lave dine helt egne unikke ringetoner direkte på iPhone, så kan du bruge Ringtone Designer Pro, som importere en sang eller lyd fra dit iPod bibliotek, og herefter kan du klippe op til 30 sekunder ud lige hvor det passer dig, og gemme det som en ringetone. Du kan også optage en stemme, lyde eller hvad du kan finde på, og bruge disse optagelse som ringetoner!

 

Fotografering, redigering og video editering

Hvis du tager billeder under rimelige lysforhold, så kan iPhone virkelig tage nogle ret gode billeder! Standard applikationen Kamera gør hvad den skal, men hvis du gerne vil have mere kontrol over din optagelse så skal du på indkøb! Her vil jeg anbefale dig at kigge på følgende kamera applikationer: Camera+, ProCamera, Camera Genius eller Camera Plus Pro.

Har du mod på at redigere dine billeder direkte på iPhonen, så vil jeg anbefale dig: iPhoto (Mac brugere) Photogene, Adobe Photoshop Express, FX Photo Studio og Perfect Photo.

Men iPhone kan du optage nogle ret flotte HD videoer, og du kan faktisk redigere dem direkte på din iPhone. Til det formål vil jeg anbefale dig at bruge enten iMovie eller ReelDirector. Hvis du ønsker at tilføje effekter kan du bruge applikationen CinemaFXV eller HollywoodFX.

 

iPhone-fotografering-310813

 

Nyttige applikationer

Lad mig starte med at pointere, at der findes rigtig mange nyttige og gode applikationer til din iPhone. Jeg har blot taget en håndfuld her i guiden, da mange af dem omhandler specifikke eller personlige behov.

Paperless er en overskuelig og smart applikation, hvor du kan opretter huskelister, indkøbslister, to-do. Du kan vælge mellem mere end 300 smarte ikoner som definere en kategori! Pastebot hjælper dig med at kopier og indsætte tekster og billeder. Applikationen kan gemme en masse ord, tekster eller billeder, som du hurtigt kan indsætte i sms-beskeder, e-mails etc.

Krak hjælper dig med at finde personer, firmaer og lokaliteter omkring dig, der hvor du befinder dig. Du kan f.eks finde en restaurant og få vist en kørselsvejledning, eller du kan tilføje personer og steder til dine kontakter på iPhonen.

NAVIGON MobileNavigator Europe er bestemt den bedste navigation til bilen hvis du spørger mig. Den er ikke billig, men du får hvad du betaler for, og en hel del til! Applikationen fungerer på lige fod med en almindelig GPS-Navigation som mange efterhånden har i bilen.

Har du brug for at oversætte et sprog fra noget tekst eller på din rejse, vil jeg anbefale enten Translator eller myLanguage Translator Pro som har en del sprog og gode features!

Convert the unit calculator hjælper dig med at konvertere en masse formater, enheder, mål, valuta m.m. Applikationen er rigtig god at have ved hånden, for man ved aldrig hvornår man lige har brug for at udregne nogle mål, omregne afstande eller se kursen på en valuta.

WeatherPro er en af de bedste vejr-prognoser til iPhone, som giver dig et fuldt overblik over vejrsituationen nu, i morgen eller en uge frem. Du kan også se vejret udvikle sig på Radar og Satellit.

Hvis du bruger den offentlige transport ofte, så kommer du ikke uden om den fantastiske gode applikation BusTogMetro. Applikationen bruger den indbygget GPS og kan vise du hvor det nærmeste stoppested befinder sig, og hvornår den næste bus kommer. Se afgangstider og køreplaner for bus, s-tog, tog og metro fra mere end 22.000 stationer og busstoppesteder i Danmark på din iPhone. Tider hentes fra rejseplanen.dk. Rejser du med fly, så vil jeg anbefale dig at hente CPH Airport eller KAYAK Pro, som i øvrigt også giver dig mulighed for at booke hotel eller billeje rundt i verden.

Elsker du at lave mad, så se om Madopskrifter HD, AllRecipes Pro, Opskrifter er noget for dig. Har du brug for inspiration til festen, så hent Drink & Cocktail Pro som har en masse spændende cocktails og drinks.

 

Viden

Hvis du interessere dig for historik og general viden, så bør du bestemt hente Wikipanion som er Wikipedia direkte på din iPhone. Du kan også hente World Factbook 2013 hvis du har brug for opdaterede informationer om befolkningstal, geografi, verdensøkonomi m.m.

Med Google Earth kan du komme rundt på hele jorden og zoome ret tæt på. Hvis du ønsker live-billeder fra diverse webcam verden over, så hent WorldView.

Star Walk vil med garanti imponere både dig selv og dine venner. Hvis du interesser dig bare en smule for hvad der foregår ude i rummet og alle de smukke planeter og stjerne der omgiver os, så skal du opleve denne applikation! Star Walk bruger den indbygget GPS, så når du holder iPhonen op mod himlen og drejer rundt, så følger applikationer med og giver dig informationer om det du ser!

 

Handel

Skal du købe eller sælge en bolig så er Boligsiden en overskuelig og meget nyttig applikation. Skal du købe eller sælge bil, så tjek BilBasen ud, som er Danmarks største bilforum direkte på din iPhone!

EDBpriser giver dig et overblik over de billigste computere, hardware og anden tilbehør til din computer. Applikationen indeholder også priser på DVD-film, Spil, HiFi m.m. Ønsker du at købe eller sælge brugte ting, så skal du hente DBA.dk (Den Blå Avis online)

Hvis du har mod på at handle internationalt og sparer en masse penge, så prøv eBay eller Amazon Mobile!

 

Office

Sidst men ikke mindst vil jeg lige runde nogle “Office” applikationer som du kan bruge erhvervsmæssigt eller privat. I den dyre ende finder du Pages, Numbers og Keynote som er Apples svar på en office-pakke.

Awesome Note er en af de multi applikationer jeg personligt har brugt en del. Den indeholder noter, to-do lister, dagbog, kalender og meget  mere! Interfacet er noget der virkelig viser hvad man kan på iPhone.

Hvis du har brug for at læse store PDF, Word, Excel filer m.fl, så er GoodReader en af de bedste til det formål. Applikationen kan også afspiller forskellige medier.

Selvom standard kalenderen er helt fin, så vil jeg dog anbefale dig at kigge lidt på den fantasiske anmelder roste kalender miCal. Interfacet er flot, der er ugenumre, og en god årsoversigt.

Quickoffice giver dig mulighed for at redigere i dine Microsoft Office filer, samt åbne en masse forskellige filtyper som PPT, PDF, iWork, HTML, PNG, JPG, GIF, SVG, TIF, MP3 m.fl.

iPhone-office-310813 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>