Be My Eyes – helping blind see

by Jan A. 0

I sidste uge åbnede app’en Be My Eyes dørene op, og præsenterede deres nye app. En app der gør det muligt for blinde at spørge seende om hjælp, med alt fra holdbarhedsdatoen på mælk, til at spørge hvilken dåse der er tomat.

Jeg har selv tilmeldt mig denne service og fået et par opkald, men da jeg ikke var hurtig nok til at svare, har jeg desvære ikke haft mulighed hjælpe endnu. Der kan gå lidt tid før jeg får chancen, da der i skrivende stund er 70.1000 seende og 5.300 blinde – og der er blevet hjulpet 11.300 blinde.

Be My Eyes er en nonprofit organisation der er startet op af bla. Hans Jørgen Wiberg, der selv er synshandicappet. Selve registreringen er utrolig nem: du henter og åbner appen, og trykker på knappen seende/eller blind, og kan så connect til feks. Facebook, og så er man kørende.

Be My Eyes er på nuværende tidspunkt udelukkende at finde på iOS, da iOS gør det muligt for blinde og svagtseende at bruge en smartphone via VoiceOver, som via en syntetisk stemme gør det muligt for blinde at bruge en smart phone.

Den eneste fejl jeg mener der er ved app’en er, at man ikke kan indstille hvornår man er ikke har mulighed for at hjælpe, som feks. når man sover eller man er på arbejde og lign. Jeg har forstået at det er noget de vil se på i næste opdatering.

App’en er gratis, og du kan hente Be My Eyes her

Screenshot

Be-My-Eyes-1

Be-My-Eyes-2

Be-My-Eyes-3

Jan A.

Hej jeg hedder Jan Andreasen og vil nok betegne mig selv som lidt af en tech freak, jeg finder teknologi yderst interessant og prøver at følge med i hvad der sker af nyt i den verden. Jeg er nok også lidt af en fanboy, fordi jeg syntes at Apple produkter er en smule federe end de andre, bla. fordi de får alle deres platforme til at kunne snakke sammen på en yderst elegant måde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>