Apple Watch uden en iPhone – Pengene værd?

by Mahmoud E.M. 24

(Indlæg skrevet af gæsteforfatter Ilmisar Sallai)

Apple Watch bliver d. 24 April sat til salg i nogle af verdens største markeder. Danmark er ikke med på listen i først omgang, men det varer helt sikkert ikke så længe før det også er at finde her i de danske butikker.

Apple Watch kan en masse, du kan modtage dine notifikationer, foretage og besvare opkald, sende beskeder, tegne og så kan du endda sende et digitalt aftryk af din egen puls. Apple fokusere også på fitness delen, og Apple Watch skulle være løbeturens perfekte kompagnon.

De fleste af førnævnte foregår ved hjælp fra Siri, og kræver en forbindelse til din iPhone, enten via bluetooth og/eller via en WiFi forbindelse… Men selvfølgelig duer Apple Watch også uden din iPhone, spørgsmålet går så hvor meget er det egentlig værd uden en iPhone?

Hvis vi skulle dække alt det Apple Watch kan uden en iPhone forbundet, ville listen blive ret lang. Så her har jeg de ting, som du kan bruge Apple Watch til uden din iPhone.

Apple watch batteri tid

Tiden
Det kommer ikke som en overraskelse at Apple Watch, som et ur, kan vise tiden. Apple Watch er så præcist, at den kan vise tiden med maksimale afvigelser på 50 millisekunder. Det lyder præcist i mine ører. Siden der en farveskærm, kan der vælges imellem alle mulige sjove ure, heriblandt et Mickey Mouse ur for de barnlige sjæle.

Afspille musik
Apple Watch kan afspille musik uden din iPhone i nærheden, og her begynder træningsdelen. Et armbåndsur, er noget nemmere at have med på løbeturen, end din iPhone. Hvis du har mange sange på din iPhone, kan du frit vælge mellem hvilke sange der skal synkroniseres til din Apple Watch imens den oplader. Helt op til 2gb musik kan du synkronisere til dit Apple Watch, det burde være rigeligt til de flestes behov. 2 GB er nok til cirka 350 til 400 sange af 3-4 minutters længde, i 128 kbps kvalitet.

Distance, kalorier og skridt
Apple Watch kan tælle dine skridt, og derfra måle distance og hastighed, det ender ud i tal på de kalorier du har forbrændt. Alle data samles i Apples ’Sundheds’ app på din iPhone.

Apple Watch bliver for alvor specielt, når det har lært dig og dine vaner bedre at kende, og tilpasser sig dine brugsmønstre.

Apple-Watch-Tim-Cook

Billeder
Du kan også have dine billeder med på håndleddet, men kun i et meget begrænset omfang. Skærmen er nu heller ikke større end 1,7″, så det er ikke ligefrem her du skal vise feriebillederne frem. Man bør kunne have omkring 500 billeder på en Apple Watch.

Kalender
Apple Watch kan vise notifikationer fra de begivenheder du har gemt i kalenderen på din iPhone. De bliver automatisk synkroniseret til dit Apple Watch, og Apple Watch notificerer dig uafhængigt fra iPhone. Smart.

Apple TV
Med Apple Watch kan du også kontrollere dit Apple TV, og dit uret bliver forvandlet til en smart fjernbetjening.

Apple Pay og Passbook
Apple Pay og Passbook som i øjeblikket ikke er fem flade øre værd her i landet, kan også bruges uden din iPhone i nærheden. Med Passbook kan man have sine billetter klar på håndleddet når man skal rejse.
Apple Pay er en enkel betalingsmetode, som du med Apple Watch bare skal nærme dig betalingsmodulet med dit håndled og så er betalingen gennemført. Apple har selvfølgelig sørget for sikkerheden via pulsmåleren ved uret om du har taget det af, og når du gør, så bliver uret låst med en 4-cifret kode.

Tredjeparts applikationer
Apple Watch får helt sikkert først succes når der er apps at hente til den i App Store. Men behøver de en iPhone i nærheden? Svaret er indtil videre, desværre, et uundgåeligt “ja”. De apps du ved release kan hente til Apple Watch, vil ikke installeres direkte på uret. Det betyder at ligesom de fleste apps i Apple Watch, så vil de ikke virke uden iPhone i nærheden, men skal derfor være i konstant forbindelse med din iPhone. Apple har oplyst, at vi senere i 2015 vil kunne udvikle og downloade native apps til Apple Watch, altså sådan så de installeres direkte på uret uden at en iPhone er nødvendig for funktionaliteten.

Apple-Watch-opladning

Pengene værd?
Apple Watch uden en iPhone er i øjeblikket ikke særlig brugbart, og langt fra de 3.000kr. den billigste variant koster. Ud fra hvad jeg kan se, er der ikke mere end otte ting du kan uden din iPhone. Jeg tror dog alligevel på at mulighederne bliver markant bredere, når udviklerne får mulighed for at udvikle native apps. Men ingen tvivl om at Apple Watch kan mange ting når den er forbundet med din iPhone.

Hvad mener du? Er det hver at købe et Apple Watch for 3.000 kr. for sportsmodellen med kun disse muligheder når du ikke lige har en iPhone ved lommen?

Comments (24)

 1. En artikel, hvad sker der?

 2. For at forsvare Mohamoud lidt, så vil jeg lige sige at han har været på ferie, og der rent faktisk var 3 artikler som ventede på at blive udgivet når han kom hjem.

 3. Hold da helt kæf*
  Utrolig god gæsteforfatter.
  Amazing-utrolig.
  Ønsker flere artikler af Ilmisar Sallai!
  Forresten også god artikel.

 4. Mahmoud har hjulpet mig meget på vej… Men tak.

  Og tak til dig Mahmoud.

 5. Hvad sker der lige her!
  Du milde den bedste artikel.
  Selv Apple ikke har sagt så meget om Apple watch en gæsteforfatteren har gjordt.
  Godt gået Ilmisar sallai!

 6. Endelig en artikel!
  Jeg kan rigtig godt lide denne artikel, da Apple selv ikke taler særlig meget om de apps der virker uden din iphone i nærheden.

  Godt gået!

 7. Finally, an article!
  I really like this article

 8. De skal også få lov til at holde ferie.

 9. Hehe, det er nemlig et rigtig godt indlæg! 😀

  Det er jo det man har redaktører for :p

 10. Så kører vi igen…

 11. Jeg kanngodt lide din pointe Ilmisar. 🙂

 12. Utrolig god artikel, før vidste jeg kun det ydre, men nu kender jeg også det indre.
  Tusind tak til gæsteforfatteren: ilmisar SALLAI

 13. God artikel,
  Den røde tråd er der.
  Desuden god pointe!

 14. til en anden gang, kunne man så meddele at der holdes ferie, istedet for at vi skal gå og tro alt muligt.

  🙂

 15. Super godt indlæg Ilmisar! 🙂

 16. Mange tak Bo! Men du vil altid være den bedste! 🙂

 17. Smukt kan ikke gøres bedre!

 18. Utroligt godt!

 19. God pointe!

 20. Waoow den bedste artikel!

 21. Elsker din pointe Ilmisars sallai

 22. Elsker din pointe Ilmisar sallai

 23. Elsker den artikel;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>