Apple spænder ben for jailbreak apps!

by admin 0

Der er bestemt en god grund til at mange vælger at lave et jailbreak på deres iPhone, og det er ikke kun for at kunne benytte et af alle de mange smarte temaer man kan købe eller hente gratis, det er også forbi der mangler nogle helt basale features i iOS som standard. Apple har med iOS 5.0 unægtelig kastet “brænde på bålet”, både overfor jailbreak tjenester som Dev Team og Cydia.

Hvorfor? Apple taber jo reelt “intet” på at brugerne laver jailbreak på deres iOS-enheder, og det gør kun en iPhone mere attraktiv for mange nørder og hackere! (Hvis vi ser bort fra ulovlige jailbreak applikationer).

Jeg er sikker på at en af grundene til Apple lige pludselig trækker så mange kaniner op af hatten, er til dels på grund af det konstante pres fra både iPhone brugere og medier, som har haglet kritik ned over hovedet på Apple for at begrænse deres iOS i sådant et omfang, at alle andre konkurrenter var begyndt at komme væsentlig foran, ikke teknologisk set, men i forhold til de muligheder systemet tilbyder deres brugere.

Hvis vi kigger på nogle af de nye features som Apple har integreret i det nye iOS 5.0, så finder vi ret mange spændende ting, som uden tvivl får nogle udviklere til at måbe i jailbreak-underverden.


1. Notifikations-system


Apple er endelig kommet op i gear, og har lavet et smart system for meddelelser (Notifikationer), i stedet for den blå boks der toner frem nu i iOS 4.3 og tidligere iOS systemer. Det er nu muligt at få vist nye meddelelser som bannere, og det kunne f.eks være en besked på Facebook, ny E-mail, SMS eller fra en anden applikation. Man kan få vist flere end 1 meddelelse på en liste, og disse kan også vises på Log-ind skærmen. Slider man fingeren til siden på en meddelelse, så åbner den pågældende applikation straks…smart!

Hvem kan blive jailbreak-taberen her? Lockinfo, som er en ekstrem populær jailbreak applikation, kan godt komme til at lide lidt under denne nye feature i iOS 5.0! Dog skal det lige nævnes, at Lockinfo ikke kun håndtere meddelelser, man kan også få vist vejrudsigt og andre nyttige features. Men jeg vil nu vove den påstand, at det vil trække ned på Lockinfo’s salgskonto gennem Cydia, for mange iPhone brugere vil formentlig tage sig til takke med det nye meddelelses-system i iOS 5.0!?2. Integration af Twitter

 

Selvom Twitter ikke er så udbredt som Facebook hos iPhone brugere, så kommer vi ikke uden om at denne tjeneste er yderst populær, og mange tweet’er løbende gennem hele dagen. Du kan hente Twitter iPhone applikationer i alle mulige afskygninger, men mange applikationer kræver at du først åbner en Twitter applikation før man kan skrive et tweet.

Med den nye integration af Twitter konto direkte inde i iPhone Indstillinger, så logger man ind en gang for alle, og kan nu sende tweet fra applikationer som f.eks Safari, Foto, Kamera, YouTube, og Kort. Jeg er ret sikker på at mange applikationer nu vil blive opdateret med en tweet feature!?

Dette kommer til at gå ud over en jailbreak applikation som “Action Menu”, for dette jailbreak har bl.a stor succes for at have en tweet knap tilgængelig, når man markerer noget tekst…samme sted som hvor man kopier tekst. Om Apple’s nye Twitter integration overtager rollen helt, må tiden vise!
3. Nye Kamera og Foto funktioner


Jeg må ærligt indrømme, at der kom et lille…eller retter sagt et stort YES! fra mig, da Apple fra scenen i San Fransisco kunne meddele, at man nu kan bruge volume-knappen som kamera-udløser! Det er bl.a en af de mange nyttige funktioner på iPhone, som har været savnet og som har undret mange iPhone brugere og kritikere verden over hvorfor Apple ikke tidligere havde udnyttet volume-knappen til dette formål. Man kan også slide frem og tilbage mellem Kamera og Kamerarulle i Fotos, hvilket er smart hvis man lige hurtigt skal se nogle billeder man har taget, og så kan vende hurtigt tilbage til Kamera.

Ydermere, så kan man beskære et billede når det er taget, hvilket bestemt er rart inden det skal sendes afsted med en besked eller uploades til f.eks Facebook. En anden ting som “Fotos” virkelig har manglet, er muligheden for at flytte billeder fra Kamerarulle til en hvilken som helst mappe. Dette kan med iOS 5.0 lade sig gøre, og man kan endda oprette nye mapper direkte på iPhone…det er smart!

Der findes nogle forskellige jailbreak applikationer i Cydia, bl.a “SnapTap”, som har tjent godt på at sælge denne lille feature, som at tage et billede med volume-knappen. Det er slut nu, for hvorfor købe noget man kan få gratis. Det skal dog siges til SnapTap’s forsvar, at med denne jailbreak applikation kan man også slukke for lukker-lyden (den lyd der kommer hver gang man tager et billede..), man kan også benytte headsættet der følger med iPhone til at tage billeder (med knappen der sidder på ledningen!).
4. Trådløs synkronisering mellem iOS enheder og iTunes

 

Den tid hvor man skal rode rundt i skuffer eller tasken for at finde det der kabel, som skal bruges til at tilslutte en iOS-enhed til computeren for at synkronisere applikationer, musik, nye fotos, lave backup er passé! De fleste hjem og kontorer har i dag et trådløst netværk, og med iOS 5.0 er alting blevet meget lettere…og smartere! Forstil dig at du tager et billede med din iPhone, og gerne vil have dette billede på iPhone, iPad og din computer…ja, så kender du sikkert godt processen nu…før vi fik iOS 5.0!

Med iOS 5.0 kan man automatisk få nye applikationer der er købt på en iPhone overført til iPad’en og til biblioteket med applikationer i iTunes på computeren…alt sammen trådløst. Det samme gælder billeder: snup et billede med din iPhone, og vupti så er det billede også at finde på din iPad og computer. En rigtig nyttig feature i mine øjne, er den nye mulighed for at tage en backup og lave synkronisering uden at skulle lave en kabel-tilslutning til computeren. Nu kan du praktisk talt sidde hvor som helst i verden uden din computer og iTunes, og lave en backup af kontakter, e-mails, kalender osv med det nye iCloud!…smart…nej, – ge-ni-alt!!

Jailbreak applikation som “Wi-Fi Sync”, som i øvrigt har solgt over 35.000 eksemplarer inden Apple præsenterede deres nye Wi-Fi synkronisering, får det formentlig svære ved at sælge deres ellers smarte jailbreak. Der er selvfølgelig “stadig” mange iPhone 2G og 3G brugere der vil benytte det, eller andre som af en eller anden grund ikke ønsker at opdaterer til iOS 5.0!

 

 

 

5. Nye funktioner i Mail og Kalender

 

Mail applikationen har også fået nogle smarte nye funktioner, og man kan nu formatere tekst ved hjælp af fed, kursiv eller understreget skrifttyper. Du kan skabe led i teksten af din besked, og trække for at omarrangere navne i adresse feltet. Marker vigtige meddelelser, og tilføj og slet postkassemapper. Og med det nye iCloud, så får man en gratis e-mail konto, der altid er opdateret på alle dine enheder.

Få mere perspektiv på din tidsplan med ny ugevisning på iPhone. Tryk for at oprette en begivenhed, og træk for at justere tidspunktet og varigheden. Tilføj, omdøb og slet kalendere direkte fra enheden. Og se vedhæftede filer uden at forlade Kalender applikationen. Det nye iCloud lader dig dele kalendere med venner og familie, og det holder alle dine begivenheder i sync på alle dine enheder!

Der findes et hav af forskellige jailbreak applikationer der gør det ene eller det andet, og tilføjer features hist og her. Jeg tror stadig at man kan få brug for nogle af de jailbreak applikationer som hidtil har gjort hverdagen lettere for mange, men med den nye mulighed for at formatere teksten i e-mails, så dæmper det nok behovet for jailbreak for nogen.

 

6. Slet individuelle opkald på listen over “Opkaldshistorik”

 

Endnu en nyttig og meget savnet feature i iOS, nemlig muligheden for at slette opkaldshistorikken enkeltvis, så man på den måde har mulighed for at gemme de ind- og udgående opkald man eventuelt skal vende tilbage til. Indtil nu har det krævet en jailbreak applikation som “Call Delete” for at løse den opgave!

 

Jeg afslutter denne artikel med ordene: “To jailbreak or Not to jailbreak, that is (now) the question!“…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>