Apple skal godkende producenter af Lightning tilbehør

by admin 5

Producenter der laver tilbehør til det nye iPhone 5 “Lightning” dock-stik, skal først lige godkendes af Apple før de får lov at sælge det. Dette skyldes bl.a en lille chip der sidder i stikket som ikke bare er sådan at efterligne.

Apple er gået fra det brede 30 pins dock-stik på de tidligere iPhone til det nuværende lille Lightning stik, som i øvrigt kører med USB 2.0 og ikke USB 3.0!

I følge nogle rygter har Apple planer om at lave nogle seminarer i Kina, som skal hjælpe procenterne til at lave de små stik korrekt på tilbehør (kabler, docking mv), så de passer med iPhone 5.

Jeg tror desværre det bliver svært for Apple at kontrollere, og der dukker med garanti en masse efterligninger op på websider i østen. Mit råd til dig er at passe på hvad du køber, hvis du handler på nogle af de billige webshops fra østen! Man kan heller ikke udelukke at der er nogle danske webshops der vælger at skumme fløden ved at købe “u-certificeret” tilbehør hjem fra østen.

 

 

 

Comments (5)

  1. Og hvad laver den lille bette chip, som er meget svær at efterligne ?
    Er den til strøm kontrol eller er den bare der for at gør den svær at efterligne ?

  2. Samme har været gældende med Apples kabel til at tilslutte iphone til tv’et. Skulle have fat i sådan et og hvorfor så give 3-400 kr for apples når jeg kunne købe et til 20 kr, der er ligeså godt. Problemet var bare, at da jeg modtog virkede det ikke, og efter lidt research fandt jeg ud af at apple havde sat en chip i deres orginale kabel for at forhindre billige kopier (så meget for markedskonkurrence) godt man har jailbreak 😀

  3. Jeg ville holde mig langt fra produkter Apple ikke har godkendt, f.eks oplader fra Kina til 20 kr. kan lave små kortslutninger som derved ødelægger dit batter. Så hellere betale de 200 kr. mere og få et produkt du kan “stole” på.

  4. Enig med dig Danny. Hvis man ofre 6.000 på en iPhone 5, så burde der være 200 til en original tilslutning. En anden ting er covers, etuier, hovedtelefoner.

  5. Præcist, så længe det er elektronik der skal tilsluttes vil jeg have originale dele eller Apple-trusted produkter. Cover, etuier mv. må for min skyld gerne være fra Kina 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>