Apple kunne gøre Multitasking endnu bedre!

by admin 11

Der har i længere tid kørt mange heftige diskussioner rundt omkring på nettet, hvorvidt Apples iOS system håndterer apps der kører i baggrunden? Optager de mange ressourcer, og bruger de meget batteri?

De klogeste hoveder inklusiv Apple selv, giver svaret NEJ! Apples iOS er indrettet sådan, at det selv håndtere behovet for ressourcer, hvis man har masser af apps kørende i baggrunden under Multitasking.

Jeg er desværre ikke helt overbevist, for i al den tid jeg har haft en iPhone, så har den kørt væsentlig bedre og hurtigere – når man har lukket ned for apps der kører under Multitasking. Jeg har brugt en app der viser hvor meget RAM man har tilbage på enheden, og der skal som regel ikke mere end en håndfuld apps i Multitasking, før RAM indikatoren går fra maximum ledigt RAM, ned til under 10%!

Multitasking-301013

Apple fortæller, at enheden selv finder ud af at fordele og videregive ressourcer til nye apps man åbner. Men mit spørgsmål lyder stadig på, hvorfor disse apps behøver at optage så mange ressourcer, at systemressourcerne ligefrem ryger helt ned på under 10%!?

Men det er lige vigtigt at pointere, at din enhed ikke bliver ekstremt langsom og snupper masser af batteriet, hvis du har 20 apps kørende i baggrunden. Apple har programmeret iOS således, at det selv finder ud af at optimerer ressourcerne til den app man er i gang med at bruge! Det kan også være en af forklaringerne på, at Apple endnu ikke har præsenteret en iPhone med 2GB RAM!?

Men jeg har alligevel en lille bøn til Apple: Hvad hvis Apple gjorde det muligt via iOS Indstillinger, at man som bruger kunne indstille en automatisk lukning af apps under Multitasking efter 1 time, 12 timer, 1 dag, eller 2 dage?

Comments (11)

 1. Jeg har også et “lille” problem med multitasking.
  Når jeg hører musik med TDC Play så crasher den ca hver halve time, så i kontrolcenter står der bare musik og når jeg åbner TDC Play bagefter for at starte musikken igen skal appen til at loade forfra som når den er bleven lukket i multitasking

 2. Det må være din app den er gal med!?

 3. Jeg har aldrig oplevet, og oplever stadig ej problemer med at telefonen bliver langsom hvis der er for mange apps åben. Hos mig kører telefonens hastighed lige så hurtigt uanset om jeg har alle apps på telefonen åben eller alle sammen lukket.

  @Bo:
  Jeg tænker meget på hvordan du egentlig har målt at den kører hurtigere og bedre ?
  Hvis du ser fuldstændig bort fra, hvor mange ram der bruges i systemet(da dette ikke er hvad jeg søger af svar), hvilke forskelle har du da målt dig til og hvordan? 🙂

 4. Det er ganske lige til: Jeg har målt det på en iPhone 4S, som blev ret langsom efterhånden som der var mange apps i Multitasking. For mit eget vedkommende lavede jeg testen på min tidligere iPhone 5S, og der synes jeg at det var mærkbart når en del apps lå i Multitasking, og jeg f.eks åbnede mere krævende spil og en app som Navigon.

 5. Jeg lukker aldrig apps i multitask switcheren, kun hvis den app jeg er igang med er frosset elle opføre sig mærkeligt.

 6. Det var ikke blot din udtalelse jeg ville have som eksempel. Men gerne noget hvor du kunne vise en forskel i tid : F.eks om der er forskel på åbning af apps ?

 7. Samme her. 🙂 Alle Apps forbliver aktive altid 🙂

 8. Du mener med andre ord, at du ikke bemærker nogen forskel om der er 30 apps åben i Multitasking, eller ingen? Og ligeledes med levetiden på dit batteri? 😉

  Jeg ønsker ikke at gå i en dybere test omkring ressourceforbrug og hastigheder, da det er som nat og dag for mange brugere i forhold til hvilke apps der drejer sig om! … Lidt det samme perspektiv med batteriforbrug, – som kan kører perfekt for mig, og ikke for dig.

 9. Jeg bruger også yousee musik app, navigon og facebook blandt andre Apps. Efter 8.0 har jeg oplevet at næsten hvergang jeg åbne appen, loader appen forfra.
  Også når man er igang med at bruge navigon og lige skifter over i yousee musik og tilbage igen.

 10. Nej præcis. 🙂
  Jeg har ikke bemærket nogen forskel fra start til slut af den tid jeg har haft iPhone til nu.
  Til gengæld har jeg heller ikke målt forskel på batteritid ved at lukke mine apps ned, kontra lade dem stå at køre i baggrunden.

  I.flg flere kilder og som du selv nævner “Apple selv” så bruger telefonen ikke mere kraft på, at lade apps køre i baggrunden.

  Hvis du undrer dig over det store ram forbrug, så er der jo ganske enkelt tale om at alle apps, bliver cachet til næste gang du åbner det igen. (Hvilket du sikker også selv ved)

  Mit gæt er også, at den tid det tager dig at lukke apps hele tiden i forhold til f.eks hastigheden på at starte et program op, er større end hvis du lod være med at lukke apps 😉

 11. Man skal jo gøre det der passer én bedst. Jeg lukker løbende mine apps ned, – dem som jeg ikke bruger ret meget. Om det med tal giver nogen mening, skal jeg ikke kunne sige, kun at jeg selv føler enheden er hurtigere når andre apps skal bruges.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>