Apple frigiver iPhoto til iPhone og iPad

by admin 17

Hvis du har en Mac computer, så skulle du måske læse videre her! Apple har nemlig frigivet deres populære foto-håndtering og billedredigeringsprogram “iPhoto” til iPhone (og iPad). Bemærk, at du skal have en Mac computer og iOS 5.1 installeret på din iPhone!

Jeg har været Windows-bruger i mange år, men blev overtalt til at prøve Mac for ca 6 måneder siden. Her skulle jeg lige vende mig til alle de nye funktioner og måden man gjorde tingene på i forhold til Windows, og iPhoto var faktisk en af de sidste programmer jeg gik ombord i!

Nu har jeg brugt iPhoto et stykke tid, og er blevet vældig glad for programmet. Jeg bruger det bl.a til Fotostream når jeg tager screenshot på iPhone til indlæg her på websiden. På den måde bliver mine screenshot automatisk overført til Mac computeren, så jeg kan redigere dem og bruge dem i indlæg.

Men jeg har flere gange undret mig over at Apple ikke har lavet en bedre integrering med iPhoto ud over Fotostream…de må have hørt min bøn, for nu kan man håndtere alle billeder der er tilgængelig i iPhoto på computeren, direkte på iPhone…smart!

Men hvordan fungere det så i praksis? Lad mig bare springe direkte ud i det og fortælle at det er alle pengene værd og genialt!

Første gang man åbner iPhoto på iPhone, så opdatere applikationen det foto-bibliotek der er tilgængelig på computeren. Det kan tage nogle minutter afhængig hvor mange billeder det drejer sig om. Dog skal man lige være opmærksom på at iPhoto opdatere biblioteket hver gang applikationen åbnes.

 

Når biblioteket er opdateret kan man vælge hvilket som helst billede, se oplysninger om kameraet der har taget billedet, hvornår det er taget, hvilke indstillinger kameraet har brugt. Der findes også nogle forskellige værktøjer til redigering: beskæring, kontrast, lysstyrke, fjerne røde øjne, afmætning, skarphed osv. Jeg vil uden at blinke med øjnene give Apple en stor tommelfinger op for deres interface og redigeringsmuligheder i denne applikation!

 

 

Man kan dele billeder via E-post, transmittere til andre iOS enheder over Bluetooth, printe et billede ud, dele på Twitter, Facebook og Flickr. Der kan oprettes en dagbog med billeder og kommentarer, som kan uploades til iCloud og deles som en slags webside. Der findes virkelig mange gode muligheder i denne fantastiske applikation, og skulle jeg finde ét negativt punkt som egentlig er en selvfølge, så er det man skal opdatere biblioteket hver gang man starter iPhoto (dog kun med Wi-Fi).

 

 

 

 

[button link=”http://itunes.apple.com/gb/app/iphoto/id497786065?mt=8&v0=www-naus-ipad-appstore-apple-iphoto” type=”big” color=”green” newwindow=”yes”] Hent i App Store[/button]

Comments (17)

 1. Bliver alle sine billeder fra mac’n kopieret over på iPhone ? For det vil da fylde en del.

 2. De ligger vel bare i skyen ?

 3. Skal man ikke ha lion på mac’n for det virker

 4. De bliver ikke kopieret – hvilket ville fylde en del. iPhoto på iPhone synkronisere nogle miniture af billederne, og hvis du åbner et for at redigere, så overføres den originale størrelse.

 5. Du kan få iPhoto til Leopard.

 6. iPhoto virker vel først når man har opdateret til iOS 5.1 ?
  Kan det betale sig at hente programmet, når man har Windows maskine, eller kan man også som du beskriver det, overføre det til win maskinen ?
  Programmet i sig selv på iPhone, er det et godt billede behandling program ?

 7. Ja, du skal have iOS 5.1 for at få det til at fungere sammen med computeren. iPhoto er kun til Mac, så du kan ikke benytte det på en Win maskine.

  Til billedredigering virker det helt ok!

 8. Okay. Så venter jeg til i aften og beslutter om der skal opdateres.
  Angående ansigt genkendelse, virker det på den måde, at jeg tager billede af min kæreste og så hvis iPhone ser et billede hvor min kæreste er med, så bliver det evt smidt i en folder hvor billede af hende kun er ??

 9. Jeg har ikke testet den nye ansigtgenkendelse endnu, så du må have mig svar skyldig.

 10. Hej,
  Der burde evt nævnes at iPhoto kun kan fås til iPad2 og den “nye” iPad, da programmet kræver et kamera på forsiden.

 11. Hvorfor det? Hvad bruges frontkameraet til i dette samhæng? Det virker fint på alle iPhone der kører med iOS 5.1!

 12. Korrekt..

 13. Heej 🙂

  Jeg er stor fan af iPhoto på min Macbook Pro, og blev derforrigtig glad da jeg hørte de gode nyheder, men jeg vil lige høre om det ikke gør standart ‘ app’en ‘ Fotos, på iPhone 4s noget ubrugelig? 🙂

  Med venlig hilsen
  Henrik

 14. jeg ved ikke hvorfor, jeg ved bare jeg ikke kan hente app’en på min iPad da den siger app’en kun fungere på et idevice med front camera

 15. Det står også i kravet til app’en :”Kompatibel med iPhone 4, Iphone 4S og iPad 2″

 16. Hey .jeg havde ikke lige set at det krævede v.5.1 før at iPhone kunne kører iPhoto .. Jeg har iPhone 4S med jb iOS 5.01 og hentede iPhoto med Installius ..og set gik som smurt ..men iPhoto kan ikke starte …den starter lige op og lukker ned .. Blot til Info så andre ikke laver min bøf ..

 17. Både ja og nej. Dit fotobibliotek er trods alt til rådighed overalt, hvorimod iPhoto skal hente de billeder du gerne vil dele på f.eks Facebook, og det tæller meget hurtig på dit dataforbrug hvis du benytter EDGE eller 3G.

  De billeder du ser i iPhoto på din iPhone er kun miniture af de originale – ganske enkelt for at spare harddiskplads.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>