Alt kan kobles på iPhone

by Casper Christiansen 0

Flere og flere hverdagsting kan efterhånden kobles på telefonerne. iPhones har været med til at drive den udvikling frem, og med det kommende Apple Watch er Apple helt integreret i fitnessbølgen. Men alt fra blodtryksmålere til grilltermometre kan forbindes med- og styres fra mobilen.

blodtryksmalerDet kan ind imellem være nærliggende at tænke over, hvordan det kan være, at computere bliver billigere og billigere, imens mobiltelefonerne bare stiger i pris. Tanken om en mobiltelefon, der koster mere end en computer, ville for nogle år siden have forekommet fuldstændig latterlig. Men Apples telefoner har om nogen gjort mobile til en teknologisk schweizerkniv, der ikke kun fungerer som hub for vores privatliv, men som efterhånden også fungerer som fjernstyring til mange af de ting, vi bruger i hverdagen. Blodtryksmålere er bare ét eksempel på apparater, der tidligere hørte til på hospitalet eller i lægens konsultation. Nu kan man købe blodtryksmålere som kan kobles direkte til iPhone og forbindes til diverse apps, der holder øje med vores sundhedstilstand. De er ganske vist ikke altid helt så præcise som de traditionelle blodtryksmålere. Men de kan dog give et ganske godt fingerpeg om vores sundhedstilstand. Nøgler til boligens døre er også ved at blive overflødige. Jacob Jensen har lavet en trådløs lås, der kan åbnes med iPhone eller Android mobil. Den trådløse MyLock gør det endda muligt at lukke andre ind via mobilen, selv om man for eksempel sidder på arbejde eller et helt andet sted.

Flere informationer i fremtiden
De forskellige apps indsamler en masse informationer om os, som bliver opbevaret hos forskellige udbydere. Google, Facebook og andre sociale medier gemmer vanvittige mængder af data om os, og samlet set giver det et godt billede af vores liv, interesser og købekraft. Man kan naturligvis slette Googles oplysninger, men hvem gider det? Fremover vil sensorer indsamle endnu flere informationer, der hjælper os i hverdagen. Vores mobil vil vide om vi er i risikogruppen for diabetes elle hjerte-kar sygdomme længe inden læge opdager det, så der er altså en grund til, at vi betaler så meget for mobilen som vi gør.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>