Alt du skal vide om Apple Event 9/3 2015

by Bo 11

Lige siden det først Apple event for adskillige år siden, er der løbet megen teknologisk udvikling gennem åen. Der findes unægtelig mange der mener at Apple ikke er dem der er først på beatet, men hvad er “først på beatet”. Er det den producent der er først med den nyeste teknologi, eller er det den der udvikler det mest brugervenlige og intuitivt system? … og med respekt for andres holdninger, så mener jeg Apple har et forspring på den her front!

Hver gang jeg ser et Apple event – uden at jeg vil lyde snobbet, så er der miles forskel af kvalitet til f.eks et event som Samsung eller Microsoft afholder. Jeg har været Microsoft bruger i ret mange år, og havde egentlig ikke haft nogen særlig opmærksomhed på Apples produkter, før at jeg afskaffede mig en iPhone tilbage i 2007. Lige siden har jeg været mere og mere fascineret af deres produkter samt design, og nu har jeg mere eller mindre 100% Apple produkter i mit hjem – Mac computere, Apple TV, og iPhone … og måske et Apple Watch snart?

Apple-event-spring-2015

Apple afholdte deres “Spring Forward” event i går, mandag den 9. marts kl. 18:00 dansk tid, og først blev der lige præsenteret en ny lækker Macbook som er ultratynd, og med ny spændende hardware – den vil jeg ikke komme yderligere ind på, da iPhoneCafe.dk primært omhandler iPhone, og tilbehør dertil. Men Apple Watch sniger sig dog ind, da jeg føler uret også kan anses som et tilbehør til en iPhone.

Vi har tidligere fået præsenteret Apple Watch tilbage i september 2014, hvor Apple også lancerede de to nye iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Apple præsenterede bl.a det kommende Apple Watch sammen med deres “WatchKit”, som udviklerne skal benytte for at udvikle 3. part apps til uret. Det undrede mig dog lidt, at Apple ikke kom ind på det på deres event i går? Vi blev ikke præsenteret for nogle af de 3. parts muligheder der foreligger, men Apple kunne fortælle at der med iOS 8.2 ankommer en ny app der hedder … sjovt nok “Apple Watch“. Her kan man se alle de 3. parts app der kan hentes gratis eller købes, som man kender det fra App Store. Apple frigav iOS 8.2 til alle i går, så den kan du hente enten på enheden (iOS Indstillinger -> Generelt -> Softwareopdatering), eller via iTunes.

Apple-Watch-batteri

Hvis vi lige skal se på de hardcore facts omkring det kommende Apple Watch, så lover Apple som udgangspunkt “All-day battery”, og det skal nok tages med et forbehold. Som jeg tidligere har været inde på, så kommer Apple Watch til at blive brugt af alle mulige typer brugere, ligefra den seriøse sportsudøver, til den almindelig bruger – der lige tjekker klokken og nogle aftaler. Derfor kan man ikke sætte en konkret holdbarhed på batteriet, men regn med en god dags brug ved et normalt brug, og er du den seriøse sportsøver – så lad dit ur op 2 x dagligt! Opladningen foregår på en smart måde, ved at koble et opladerstik til magnetisk på bagsiden. Man kan f.eks lade uret ligge og oplade hele natten, og forvente ca. 3 timers telefoni, over 6 timers musik, eller 7 timers aktiviteter.

Man håndterer Apple Watch med en slags Homeknap, som kan trykkes ind, men også drejes for at navigere gennem menuer, eller zoome på fotos og kort m.m. Skærmen har en dobbeltfunktion, så man både kan tappe let, eller trykke “hårdt”. Tapper man let, så vælger man forskellige ting og menuknapper, og trykker man hårdere, så dukker der en menu med funktioner op i den pågældende app – det er smart!

Apple-Watch-opladning

En af de fede ting ved Apple Watch, som jeg personligt synes godt om, er uden tvivl integrationen af Siri. Man kan spørge om vej eller andre oplysninger, og Siri finder hurtig svaret og henvisninger dertil. Da Siri er ankommet på dansk i den nye betaversion af iOS 8.3, så må vi næsten kunne se frem til at det også virker med Apple Watch, når det bliver lanceret her i Danmark? Men andre ting, som det at kunne modtage opkald direkte på Apple Watch – selvom iPhonen ligger i et andet rum, er også en genial ting! Den måde man kan håndterer og svare på mails og beskeder, gør sikkert hverdagen væsentlig lettere for mange mennesker. Får man en besked midt i et møde, så prikker det bare på armen, så andre mødedeltagere ikke bemærker det.

Udendørsfolket vil med garanti gerne vide hvorvidt Apple Watch kan holde til regnvejr, eller måske ligefrem en dykkertur? Apple skriver selv følgende:

Apple Watch er regndråbe og vandafvisende, men ikke vandtæt. Du kan for eksempel bruge dit Apple Watch under træning, i regnvejr, og mens du vasker hænder, men at nedsænke et Apple Watch under vand kan ikke anbefales. Apple Watch har en vandmodstand rating på IPX7 under IEC standard 60529. Læderarmbåndet er ikke vandtæt.

Man kan med andre ord bruge Apple Watch til rigtig mange aktive ting, men at benytte det til vandsport eller lignende, anbefales ikke! Et eller andet sted vil det næsten også være for meget at forlange af Apple, hvis de både skulle skabe et robust og vandtæt ur, som samtidig skal indeholde alle mulige teknologiske hardware.

Apple-Watch-Tim-Cook

Prisen for et Apple Watch Sport starter ikke overraskende ved $349 for den mindste model på 38mm, og $399 for den med 42mm. Næste model, som Apple bare kalder Apple Watch, koster fra $549 for 38mm modellen, og $599 for 42mm. Men prisen stopper absolut ikke her, for man kan også lige vinde i lotto, og erhverve sig det dyreste “Apple Watch Edition” i 18-karats guld til … $10.000, hvilket svarer til 68.637,00 danske kroner!

Apple-Watch-lande

Lanceringen af Apple Watch kommer i første omgang til at ske fra den 24. april i Australien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Hong Kong, Japan, England, og USA. Der er ingen officiel udmelding på nogle datoer i resten af verdenen, og man må nok som dansker væbne sig med tålmodighed. Mit bedste bud er, at du vil kunne købe et Apple Watch inden sommer – som er sidst i maj eller starten af juni. Du kan heller ikke helgardere dig med de priser som Apple officielt har meldt ud, da det kan være en prisforskel her i Danmark – som vi kender det med iPhone, iPad osv.

Tim Cook og hans team kom ikke ind på hvor meget hukommelse og RAM der er i de nye Apple Watch, men jeg vil tro at vi snakker om 4-8GB hukommelse og 512MB RAM. Skulle jeg lige sammensætte og konkludere eventet, så synes jeg at den nye Macbook ser rigtig spændende ud, men Apple Watch … hmm, præsentationen var en gentagelse fra sidst i september 2014. Ingen tvivl om at Apple Watch sikkert rammer et segment, men som jeg tidligere har sagt, så håber jeg ikke på den første model!

apple-butik-070414

Comments (11)

 1. Er det nogen dansk priser på det 🙂

 2. Ikke endnu.

 3. Er der nogen der har set – hvad de forskellige urer vejer – ?

 4. Kan helt ærligt ikke se fidusen i det ur.

 5. nej kan jeg heller ikke , hvad skal men med et ur der kan holde et døgn ??? Så skal man lade den hver dag LOL .. Kun for af narer en masse penge ud af folk , godt jeg er hoppet af det Apple mareridt , det er langt efter Android mobilerne , de kopiere alt .. Og hvis de ikke kan følge med de andre konkurrenter , så laver de bare deres eget , se nu med det USB stik . Så kan man kun bruge Apples produkter på det stik eller bliver det også til pc ?

 6. Godt at høre Android smartphones virker bedre for dig, så har du jo ingen problemer mere! 😉

 7. Var det ikke blevet spået at den nye MacBook skulle blive billiger ? 11.500 kr for en 12 ” er da alt andet end billigt, der er jeg sgu glad for min 13,3 haswel MacBook air.
  Uret ser jeg nu heller ikke rigtigt et behov for.

 8. Selvom jeg havde sagt at jeg ikke skulle have det ur, har jeg dog ombestemt mig. Har på det sidste været på udkig efter et sport/gps/puls ur, og her får jeg et produkt, som jeg har alt andet elektronik i.
  Og så er jeg blevet vild med de “ringe” de tilbyder i uret, om man har rørt sig nok osv

  Det lige mig… Glæder mig til at se det i virkeligheden

 9. Nemlig

 10. Glæder mig

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>