Air Video – stream dine film fra computeren til iPhone

by admin 7

Jeg må ærligt tilstå at jeg var en smule kritisk første gang jeg skulle afprøve Air Video. Til dels fordi jeg ikke havde regnet med at applikationen ville streame film så fantastisk og hurtigt som den gør over Wi-Fi i hjemmet!

Selve installationen er noget de fleste kan finde ud af, og det tog mig 10 minutter så var jeg oppe og kører fra min PC gennem en Linksys trådløs router.

Air Video streamer de mest anerkendte formater som AVI, DivX, MKV og andre videoer, og jeg kan varmt anbefale dig at bruge denne applikation til at se dine Podcasts som du henter i iTunes. Nu behøver du ikke at overføre dem til iPhone, du kan bare streame dem i stedet!

Air Video er fyldt med funktioner, og kan dele mapper på din harddisk samt iTunes spillelister. Det understøtter live-konvertering og offline ombygning, hvor hele filen er konverteret forhånd. Det kan du tilpasse i konverteringens indstillinger, og zoome / beskære videoen.

Air Video vil ikke afspille DRM-beskyttede videoer. Alt videoindhold købt gennem iTunes indeholder DRM. Video Podcasts indhold er gratis og omfatter ikke DRM beskyttelse.

 

Opsætning af Air Video på PC eller Mac (kræver Wi-Fi!)

 

1. Hent Air Video her, eller søg efter den i App Store på din iPhone.

2. Hent og installere Air Video for Windows PC her eller Mac her

3. Åbn Air Video på din computer, og vælg fanebladet “Shared Folders” og tilføj “Add Disk Folder” med den eller de mapper du har film i, og det er nok at indikere en hovedmappe! (Hvis du har haft Air Video åbnet på computeren, så åbner du det ved at klikke på ikonet nede i proceslinjen til højre på computer skærmen)

 

 

4. Under “Settings” kan du vælge at aktiver programmet hver gang du starter din computer, så er det klar til din iPhone med det samme! Jeg vil også anbefale dig at indtaste et personligt password her!

5. I “Subtitles” (undertekster) kan du vælge de ønskede sprog, og her valgte jeg at sætte den første til Danish og den anden til English. Jeg havde problemer med ÆØÅ, men fik hurtigt rettet de underlige tegn der kom i underteksterne, ved at skifte “Default Encoding” til Western (ISO Latin 1; ISO 8859-1).

6. Åbn Air Video på din iPhone, og klik på “+” for at tilføje din computer, som applikationen scanne og finde med det samme. Indtast dit password når den spørg efter det. (Dette skal du kun gøre første gang!) . Du kan naturligvis tilføje flere computere, bærbare eller andre media-servere.

 

 

7. Nu skulle du gerne være færdig med opsætningen, og burde kunne se de mapper hvor du har dine film i på computeren. Air Video understøtter mappestruktur, så du kan navigerer i niveauer.

Hvis en video/film ikke kan afspilles direkte, så kan Air Video konvertere (kopi) din film ret hurtigt, så du kan starte den med “Play with Live Conversion”. Under “Conversion Settings” i Air Video på iPhonen, kan du vælge Crop Video, Audio Boost, hvilken audio du ønsker til streaming og hvilken subtitle (undertekster) du ønsker. Nogle undertekster er et “srt” format, så den skal du vælge hvis den er på listen!

Air Video kan huske hvor du kom til hvis du stopper i filmen, og tilbyder dig at starte fra det punkt eller fra starten, næste gang du vælger filmen.

 

Screenshot

 

 

 

 

Direkte link til applikationen i AppStore

Comments (7)

 1. ZumoCast http://www.zumocast.com/ kan noget af det samme, men er gratis. Jeg har ikke prøvet Air Video, så jeg kan ikke udtale mig om kvaliteten, men ZumoCast virker fint.

  /Mogens

 2. Hej Mogens, – tak for dit gode tip! Den må vi vist have med her på iPhoneCafe.dk! Jeg kunne ikke se om den understøtter valgfri “.srt” undertekster?

 3. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.

  Look advanced to far added agreeable from you!
  By the way, how could we communicate?

  Also visit my web site: Florencia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>