Warning: Use of undefined constant translate_tb_widget_register - assumed 'translate_tb_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/iphonecafe.dk/public_html/wp-content/plugins/translate-this-button/ttb-sidebar-widget.php on line 129
10 nyttige tips til iOS 7 - iPhonecafe

iOS 7 indeholder mange nye funktioner, bl.a tyveri funktion, blokering af opkald, m.fl. Desværre er der en masse funktioner, som ikke virker som de skal efter opdateringen. Jeg har her samlet de 10 “almindelige” problemer, med guider til at få dem løst.

Husk også at en ren installation (som “Ny” i iTunes), ville være en rigtig god idé, da iOS 7 er en ret stor opdatering.

Angry-man-011013

 

1. Jeg vil tilbage til iOS 6!

Vi er alle forskellige, så derfor er der også mange forskellige meninger om iOS 7. Personligt mener jeg, at det det bedste der kunne ske, for iOS 6 var efterhånden alt for gammeldags, og faktisk ikke ændret ret meget siden 2007.

Flere danske medier hævder at der er mange der fortryder opdateringen, selvom anbefalingen i første omgang var klar fra de støreste selskaber.

Det er desværre ikke muligt, at fortryde opdateringen af iOS 7 mere.

iPhone 4 kan gendannes til iOS 6, men det kræver en separat SHSH Blobs fil, som er avanceret, og kun bør udføres af personer med erfaring indenfor det område.

 

2. Langsom tastatur (hakker), eller reagerer ikke!

På ældre enheder oplever mange, at tastaturet er langsom (hakker), eller at det slet ikke fungere. Der er to løsninger der har vist sig at være nyttige:

 • Løsning 1: Deaktiver dokumenter og data i iCloud. Gå til Indstillinger -> iCloud -> Dokumenter og data -> Off
 • Løsning 2: Nulstil alle indstillinger.. Gå til Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil alle indstillinger.

Bemærk, alle data slettes fra din enhed, når du sletter alt indhold og indstillinger!


3. Jeg kan ikke godkende vilkår i App Store!

Alle iOS 7 brugere skal godkende, og acceptere nye vilkår for brug af App Store, men en del har problemer med at accepterer:

 • Læsning 1: Åbn iTunes fra din Mac/PC og hent en vilkårlig App, her kan du også acceptere vilkårne.
 • Løsning 2: Tillad brugen af Cookies. Gå til Indstillinger -> Safari -> Bloker cookies -> Aldrig, eller fra tredjeparter og annoncører.

 

4. Dårlig batteritid!

Et problem som der altid opstår efter en opdatering, og som vi oftes skriver om her på caféen, er batteritiden. Batteritiden er afgørende for mange, så derfor anbefales det at lave en ren installation af iOS 7! Hvis du vil undgå at starte fra bunden af, kan du følge disse 10 tips for optimering af batteritiden.

 

apple-ios-iphone-low-battery

 

5. MMS beskeder?

Hvis du oplever problemer med at sende en helt alm. MMS (Multi Medie Messages), kan du prøve at gøre følgende:

 • Løsning: Nulstil netværksindstillinger. Gå til indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil netværksindstillinger.

Bemærk, at alle dine tidligere gemte netværk, og tilhørende password forsvinder fra din enhed, når du nulstiller netværksindstillingerne!

 

6. Kan ikke aktivere iMessages!

Problemer med aktivering af iMessages er et velkendt problem, og de mest normale problemer opstår når der er overbelastning på Apples servere. Det er typisk i forbindelse med et Apple Event, højtider osv. Men for dem der stadig har problemer med at aktivere iMessages, så er her et par forslag, og afprøv dem i den rækkefølge de er angivet:

 • Løsning 1: Slå iMessages fra (log ud), sluk din enhed, tænd din enhed og slå iMessages til igen (log ind).. Gå til indstillinger -> Beskeder -> iMessages -> Off / On
 • Løsning 2: Nulstil netværksindstillinger. Gå til indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil netværksindstillinger
 • Løsning 3: I værste fald skal du gendanne din enhed som ny. Gå til indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Slet alt indhold og indstillinger

Bemærk, at alle dine tidligere gemte netværk, og tilhørende password forsvinder fra din enhed, når du nulstiller netværksindstillingerne. Alle data slettes fra din enhed når du sletter alt indhold og indstillinger!

 

7. Hvordan begrænses antal viste mails?

Denne funktion som gav mulighed for at afkorte antal af ulæste mails, er fjernet i OS 7. Har du mange mails, kan du “markere dine mails som læst”.

 • Løsning i Mail: Vælg Rediger, Marker alt, og derefter “Marker som læst”.

 

8. Ingen lyd eller knapper der ikke virker?

Hvis du oplever at lyden forsvinder eller forringes, så er der desværre kun en vej, – det er samme løsning hvis knapperne ikke virker:

 • Løsning: Nulstille og gendanne som ny, og samme løsning hvis knapperne på din enhed ikke virker. Gå til indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Slet alt indhold og indstillinger.

Bemærk, alle data slettes fra din enhed når du sletter alt indhold og indstillinger!

 

iPhone5-salg-1-120912

 

9. Jeg kan ikke sende iMessages fra mit telefonnummer!

Efter opdateringen til iOS 7 har nogle problemer med at sende og modtage iMessages, nogle oplever også afsenderen er det tilknyttede Apple-ID, og ikke ens mobilnummer som før. Det virker for de fleste ved at genstarte enheden, men hvis ikke det er løsningen, så følg denne 3 trins guide:

 • 1: Slå iMessages fra (log ud). Gå til indstillinger -> Beskeder -> iMessages -> Off
 • 2: Nulstil netværksindstillinger. Gå til indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil netværksindstillinger
 • 3: Slå iMessages til (log ind). Gå til indstillinger -> Beskeder -> iMessages -> On

Bemærk, at alle dine tidligere gemte netværk og tilhørende password forsvinder fra din enhed, når du nulstiller netværksindstillingerne!

 

10. Min oplader virker ikke!

Med iOS 7 har Apple valgt at blokerer brugen af uautoriseret tilbehør, på grund af en sikkerhedsrisiko. Eneste løsning er at købe en original oplader, eller en oplader der er signeret og godkendt af Apple.

Hvis du ønsker at købe en ny original oplader, kan du gøre brug af Apples Drop-Off Program til USB-adaptere, hvor du kan indleverer din uoriginale oplader, og derved købe en ny original oplader til kun 79 kroner (normal pris 149 kr.). Du kan læse mere om det ved at klikke her, men skynd dig – tilbudet gælder kun til 18. oktober 2013.

 

Generel info: 250 millioner enheder er til dato opdateret med iOS 7!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>